X

1- چگونه میتوانیم کتاب امانت بگیریم ؟
ابتدا کتاب مورد نظر خویش را با استفاده از سیستم جستجوی سیمرغ جستجو کرده. پس از یافتن کتاب مورد نظر و ثبت شماره بازیابی و عنوان کتاب، با ارائه کارت دانشجویی به کتابدار بخش امانت کتاب مورد نظر را امانت می‌گیرید.

2- آیا امکان امانت کتاب به صورت غیرحضوری وجود دارد؟
امکان امانت کتاب به صورت غیرحضوری وجود ندارد ولی با استفاده از سیستم امانت نرم افزار کتابخانه  به آدرس (http://lib.znu.ac.ir)امکان رزرو  و تمدید غیر حضوری وجود دارد.

3- شرایط عضویت کتابخانه چیست؟ 
همه دانشجویان مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترا  و کارمندان و اساتید محترم دانشگاه در کتابخانه عضویت دارند. در صورت عدم وجود اطلاعات شخص مورد نظر با مراجعه به کتابخانهو ارائه کارت پرسنلی و یا کارت دانشجویی، می‌تواند در کتابخانه عضو شود.

4- کتاب امانت گرفته شده چگونه تمدید می‌شود؟
با مراجعه به سایت نرم افزار کتابخانه  و انتخاب گزینه "سرویس‌های امانت" از طریق لینک زیر:
http://lib.znu.ac.ir/simwebclt/WebAccess/SimwebPortal.dll
 در صورت عدم تاخیر یا عدم رزرو سند، هر عضو می‌تواند کتاب در امانت خود را دوباره تمدید نماید.

5- در صورت مفقود شدن یا ناقص شدن کتاب امانی چه باید کرد؟
الف): د رصورتی که کتاب به امانت گرفته شده مفقود و یا اوراقی از آن بریده و یا به هر صورتی کتاب غیر قابل استفاده شود، باید عین کتاب یا آخرین چاپ آن را حداکثر در طول یک ماه با احتساب جریمه دیرکرد، تهیه و تحویل کتابخانه شود. در صورتی که کتاب نایاب باشد و به هر دلیل امکان تهیه آن وجود نداشته باشد امانت گیرنده موظف به جبران خسارت می‌باشد.
ب): میزان دریافت خسارت در مورد منابع لاتین، کتاب‌های تک نسخه ای، کتاب‌های مرجع، نشریه های ادواری، دیسکهای فشرده نوری و منابع مشابه بنا به تشخیص رییس کتابخانه خواهد بود.
ج): تا اتمام اقدامات یاد شده خدمات امانت به متقاضی ارایه نمی‌شود.
د): جبران خسارت از طریق تهیه نسخه تکثیر شده کتاب مورد تایید نمی‌باشد.
تبصره: مبالغ دریافتی به طور کامل برای خرید یا تهیه و جایگزین نمودن عنوان مورد نظر و یا عنوان‌های مشابه صرف خواهد شد.
6- میزان و نحوه جریمه تاخیر در بازگشت کتاب چگونه است؟
در صورتی که منابع به امانت گرفته شده در موعد مقرر به کتابخانه برگشت نشود: به ترتیب زیر عمل خواهد شد.
الف) : جریمه نقدی برای دانشجویان و کارکنان مبلغ 800 ریال برای هر جلد کتاب برای هر روز تاخیر می‌باشد.
ب): جریمه نقدی برای اعضای هیات علمی مبلغ 1500 ریال برای هر جلد کتاب برای هر روز تاخیر می‌باشد.
ج): در مورد کتاب‌های رزرو، برای هر روز تاخیر 2000 ریال محاسبه و اخذ خواهد شد.
تبصره: عواید حاصل از جریمه دیرکرد صرف امور کتابخانه می‌شود.

7- آیا امکان استفاده از سیستم امانت کتابخانه در خارج از دانشگاه نیز وجود دارد؟
بلی، از طریق آدرس اینترنتی ذیل می‌توان از خدمات تحت وب نوسا از قبیل تمدید و رزرو غیر حضوری و جستجوی رایانه‌ای استفاده کرد.     http://lib.znu.ac.ir/simwebclt/WebAccess/SimwebPortal.dll

8- چه مدارکی از کتابخانه به امانت داده نمی‌شود؟
الف): کتاب‌های مرجع
ب): کتاب‌های گران‌بها و نفیس، آثار خطی، چاپ‌های قدیمی و ...
ج): نشریات ادواری، پایان نامه‌ها، طرح‌های پژوهشی و ...
د): مواد غیرچاپی مانند فیلم، اسلاید، دیسک فشرده نوری، نقشه و ...
تبصره 1: نسخه کپی موارد الکترونیکی در صورت نبودن منع قانونی قابل امانت می‌باشد.
تبصره 2: تهیه زیراکس و یا نسخه مکرر( به جز پایان نامه ها، طرحهای پژوهشی و مواد الکترونیکی) با رعایت مقررات می باشد.

9- دستیابی به پایان‌نامه‌ها چه شرایطی دارد ؟
اطلاعات کتابشناختی پایان نامه‌ها از طریق پایگاه جستجوی منابع  قابل دسترسی می‌باشند و مراجعه کننده با ارائه کارت شناسایی می‌تواند از مدارک موجود در محل استفاده نماید. تهیه زیراکس و یا نسخه مکرر از پایان‌نامه‌ها، طرح‌های پژوهشی و مواد الکترونیکی (نسخه اصلی) طبق مقررات امکان پذیر نمی‌باشد.
پایان‌نامه‌های موجود بر اساس نام دانشکده و سپس به ترتیب نظام رده‌بندی خاص خود در قفسه‌ها مرتب شده‌اند. به گونه ای که مراجع به راحتی می‌تواند از طریق مراجعه به نام دانشکده و یا شماره مورد نظر مدرک خود را بیابد.
10- ساعت کار بخش های مختلف کتابخانه به چه صورت است؟
بخش‌های مرجع، پایان نامه‌ها، خدمات فنی و اطلاع ‌رسانی    شنبه تا چهارشنبه: 8 صبح لغایت 15:30 عصر 
بخش امانت    شنبه تا چهارشنبه: 8 صبح لغایت 17:30 عصر 
سالن مطالعه    تمام ایام هفته : 8 صبح لغایت 22 شب
11- تسویه حساب با کتابخانه چگونه صورت می‌گیرد؟
الف- اعضای هیات علمی  که منتقل، بازنشسته، بازخرید و یا به ماموریت بیش از 3 ماه اعزام می‌شوند و یا به هر دلیل به خدمت آنها خاتمه داده می‌شود باید با کتابخانه مرکزی تسویه حساب نماید. 
ب- دانشجویان در پایان هر مقطع تحصیلی و نیز هنگام تغییر وضعیت تحصیلی نظیر انتقال، انصراف و یا نظایر آن باید با کتابخانه مرکزی تسویه حساب کنند.
ج- کارکنان رسمی، پیمانی ، قراردادی و شرکتی دانشگاه که به سازمان دیگر منتقل، بازنشسته یا بازخرید می‌شوند و یا به هر دلیل به خدمت آن‌ها پایان داده می‌شود، باید با کتابخانه مرکزی تسویه حساب کنند.

12- نظام رده بندی کتابخانه چیست و شیوه استفاده از آن چگونه است؟
   بر اساس نظام رده بندی کتابخانه کنگره (LC) می‌باشد. این طرح متشکل از 21 رده در قالب حروف الفبای انگلیسی می‌باشد و در حال حاضر از 26 حرف الفبا حروف I,O,W,X,V در این رده بندی به کار نمی‌رود و برای گسترش‌های آینده ذخیره شده اند. این نظام، موضوعی و ساختار آن به صورت سلسله مراتبی از کل به جز است و حروف بزرگ در کنار رده اصلی برای رده‌های فرعی به کار می‌رود . همچنین برای تقسیمات فرعی از اعداد صحیح استفاده می‌شود.
مثال: D برای تاریخ
DA تاریخ بریتانیا
DA 331 هنری هشتم
با مراجعه به جدول راهنمای کلی این رده بندی به راحتی می‌توان از منابع استفاده نمود.
تبصره: شیوه اداره مخزن كتابخانه برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی به صورت قفسه باز است یعنی كاربران می‌توانند به مخزن كتابخانه مراجعه نمایند و كتابهای مورد نیاز خود را بیابند.

13- چگونه می‌توانم کتاب‌های امانی خود را مشاهده کنم؟
با مراجعه به سیستم سیمرغ (http://lib.znu.ac.ir
)و انتخاب آیکون سرویس‌های امانت شماره دانشجویی خود را به عنوان شماره عضویت  و کد ملی یا شماره شناسنامه را به عنوان کلمه عبور می‌زنید. بعد از انجام اتصال نماد ( آیکون) امانت از نوار ابزار بالا را انتخاب کرده، فهرست کتاب‌های امانی شما نمایش داده می‌شود.

14- چگونه می‌توانم درخواست خرید یک کتاب جدید را به کتابخانه بدهم؟
برای درخواست تهیه كتاب باید فرم الکترونیکی درخواست سفارش خرید كتاب از سایت کتابخانه مرکزی تكمیل گردد و پس از  بررسی و تهیه و سازماندهی کتاب درخواستی، از طریق پست الکترونیکی یا پیامک به درخواست کننده اطلاع‌رسانی خواهد شد.

15- تسویه حساب دانشجویان تحصیلات تکمیلی با کتابخانه چگونه است؟ 
1- دانشجویان تحصیلات تکمیلی باید ابتدا در سامانه گلستان (در منوی پیش خوان خدمت؛ بخش درخواست دفاع) پایان نامه خود را با فرمت pdf و word بارگذاری نمایند. سپس اساتید محترم راهنما بایستی صحت پایان نامه بارگذاری شده دانشجو را در سامانه گلستان تایید فرمایند.
2-  دانشجویان تحصیلات تکمیلی باید به سایت ایرانداک(https://sabt.irandoc.ac.ir) مراجعه و پایان نامه و  پیشنهاده(پروپوزال) خود را در سایت مذکور ثبت نمایند.
3- دانشجویان محترم پس از دریافت کد رهگیری از ایرانداک به همراه یک عدد سی دی حاوی فایل  word و pdf پایان نامه جهت تسویه حساب به کتابخانه مرکزی مراجعه نمایند.
نکته: باید توجه داشت:                       
الف: فایل تحویلی داخل سی دی دقیقاً باید همان نسخه تایید شده توسط استاد راهنما در سامانه گلستان باشد.
ب: فایل word  و pdf  پایان نامه باید یکپارچه باشد. یعنی فقط یک فایل  word و یک فایل pdf  که دقیقاً مطابق با پایان نامه چاپی فرد است از وی تحویل گرفته می شود.
ج. متن و فونت فایل word  و pdf  پایان نامه رمزگذاری نشده باشد.
د.  همچنین فایل pdf بارگذاری شده در ایرانداک باید صورتجلسه دفاع و برگه اصالت اثر امضاء شده توسط دانشجو داشته باشد.
جهت هرگونه پرسش درباره تسویه حساب و پایان نامه با شماره تلفن 33052391 سرکار خانم شعبانی تماس بگیرید.
** دانشجویان کارشناسی و کاردانی جهت تسویه حساب  با شماره تلفن 33052279 آقای باباخانی تماس بگیرید 

DOI- 16 مقاله چیست؟
DOI  یا همان  Digital Object Identifier رشته‌ای از کاراکترهاست که برای شناسایی اسناد الکترونیکی در اینترنت مورد استفاده قرار می‌گیرد. این شناسه از دو بخش کد ناشر و کد سند تشکیل می‌شود. که با علامت اسلش " / ٌ از یکدیگر جدا می‌شوند.
یکی دیگر از کاربرد های DOI این است که تا زمانی که مقاله شما درعین حالی که Accept شده و نسخه Ahead of Print آن بصورت آنلاین منتشر شده ولی هنوز مکانی برای یکی از شماره های چاپی ژورنال برای آن درنظر گرفته نشده است یک DOI برای آن اختصاص داده می شود که می توانید تنها با ذکر نام نویسنده و عنوان مقاله و نام ژورنال ( بدون ذکر صفحات و شماره مجله و سال مجله ) به آن مقاله استناد کنید.
هر یک از پایگاهها در بخشی از سایت خود DOI مربوط به مقاله را می نویسند، برای نمونه:
در ScienceDirect وقتی مقاله ای را جستجو می کنیم، اگر روی عنوان مقاله کلیک کنیم، در گوشه راست،http://dx.doi.org/10.1016/j.ins.2013.07.013 همان DOI مقاله است.